fbpx

Cast Gate

Man van staal

Stalen deuren zijn hot. Je komt ze overal tegen, van sterrenzaak tot starterswoning. Waar komt de populariteit van deze woontrend vandaan? We vragen het aan bouwkundig ingenieur Michael de Jong, founder van CastGate en expert op het gebied van stalen deuren.

Michael, hoe verklaar je de populariteit van stalen deuren?

Nou ja, het is een fantastisch mooi product. Een echte eyecatcher in je huis. Een stalen deur geeft een ruimtelijk effect en zorgt voor een mooie lichtinval. De combinatie van het industriële design maakt een stalen deur geschikt voor verschillende interieurstijlen en het is makkelijk te onderhouden. En het is natuurlijk op maat gemaakt, dus echt ambachtelijk en uniek.

Hoe belangrijk is maatwerk voor jouw klanten?

Ik denk heel belangrijk. Een op maat gemaakt deur past vaak net even beter dan een standaard deur. Bovendien kun je zelf helemaal bepalen hoe de deur eruit komt te zien, dus welke vlakverdeling erin gezet wordt, welke grepen op de deur en uiteraard het draaimechanisme. Dus helemaal zoals je dat zelf wilt.

 

De klant kan zelf de deur samenstellen?

Ja, in principe wel. Voordat een deur in productie gaat bespreek ik eerst alle wensen met de klant. Vaak heeft iemand al een idee, of al iets online gezien. Daarna kijken we samen naar het interieur; kan de deur makkelijk geplaatst worden, of komt er zaag- en stucwerk aan te pas? Ook dit bieden wij aan. Hiervoor werk ik samen met vakmannen uit de regio. Vervolgens ga ik met het ontwerp aan de slag in de vorm van een digitale werktekening en een offerte. Bij goedkeuring van de klant, gaat de smid aan de slag en start de productie.

De smid?

Ja, met meer dan 20 jaar ervaring in de metaal industrie, produceren wij zelf onze deuren. Hierdoor is alles mogelijk, en is het een product van eigen bodem, ik merk dat klanten dat ook mooi vinden. Door de eigen productielijn heeft als belangrijke voordelen dat wij snel leveren, en wij nooit met standaard modellen werken. Ieder project is voor ons speciaal en uniek. Wij werken heel veel samen met aannemers en architecten, en van onze flexibiliteit en snelle levertijd worden zij altijd erg blij.

En dan wordt de deur geplaatst?

Klopt. Wij halen de deur zelf op bij de smederij en komen deze gelijk plaatsen. Vervolgens wordt het glaswerk geplaatst en wordt alles netjes afgewerkt. Elk interieur is weer anders en dat maakt elk project ook uniek. Bovendien ben ik bij het hele proces betrokken, van schets tot montage. Daar haal ik ontzetten veel plezier uit.

Jouw huis staat dus ook helemaal vol met stalen deuren?

Haha, ja wel redelijk wat ja. Het begon allemaal met één deur in mijn eigen huis inderdaad. Toen ging ik voor vrienden aan de slag en inmiddels werk ik aan projecten in heel Nederland. Een klassiek voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby, maar een leukere job kan je je als bouwkundig ingenieur niet wensen.